您的位置:
康蓝首页
活动及资讯
佳作欣赏
旧金山Bay Area Metro Center改造设计

旧金山Bay Area Metro Center改造设计Conran Press

2018-05-11 10:25:01

Like a geode, the Bay Area Metro Center most distinctive and unexpected treasure a soaring atrium -- lies within. The monolithic building a cavernous, 8-story concrete structure occupying an entire city block was built as a military tank assembly plant in 1942 with low, 10 ceilings and massive football field-sized floor plates, punctuated every 25 by concrete columns. Its transformation into a welcoming, light-filled space that fosters unity across multiple floors was achieved by carving an atrium into the center of the building.

旧金山湾区地方政府中心最富特色和最令人意想不到的珍宝是建筑内部高高耸立的宛如晶洞的中庭空间。这栋整体式建筑始建于1942年,最初用作军用仓库,以洞穴式的八层高混凝土结构占据着一整个街区。

◎Blake Marvin Photography

The new Bay Area Metro Center is a collaborative workplace that consolidates four government agencies. The goals of the consolidation is to foster teamwork, pool resources, and gain operational efficiencies. Within the atrium, terraces for informal gathering occur near large, open coffee bars. At the lower levels, a large room for commission hearings, multiple conference rooms, breakout spaces, a bike storage area, retail provide amenities for the future.

新的旧金山湾区地方政府中心将四个政府机构整合起来,形成了相互协作的办公场所。整合的目的是希望加强团队合作,共享办公资源,以及提高运营管理效率。在中庭区域,临近大型的开放式咖啡馆为非正式聚集活动设置露台。

在地下层,设置一座大型委员会听证室、多间会议室、若干休息区、一个自行车存储区以及零售商业,为未来发展提供配套服务。

Originally designed for another era and purpose, its most remarkable feature is the reuse of the building itself. The LEED Gold-targeted rehabilitation averts the relocation of a 500,000 sf building to landfill and features recycled materials -- including much of the exposed wood used for stair treads, countertops and wall finishes -- from century-old wooden pilings uncovered during the demolition of the original Transbay Terminal nearby.  It leverages its unique assets--immense floor plates capable of accommodating a breathtaking new atrium, and a fixed shell that focused bold and spectacular moves inwardly. The design team created a one-of-a-kind experience for employees and visitors.

这座建筑虽然原本是为不同的时代和用途设计的,但它最显著的特色却正是对建筑本身的再利用。经过改造再利用的建筑目前正在争取获得LEED金级认证。

再利用设计不仅使这栋总面积达46452平方米的建筑免于成为填埋垃圾的一部分,还对回收材料加以利用,包括用在楼梯踏板、台面和墙面的大部分外露木材,都源自于从项目附近的原港湾交通枢纽站拆除下来的拥有百年历史的木桩材。

 

图文参考来源自Arch daily

如何在公共空间艺术的设计中使创作者与公众能够达成审美共识,也是康蓝人一直在做的事情,这关系到公共空间艺术设计生命力的发展及其存在的价值。

美国著名城市学家伊里尔・沙里宁曾经说过: 让我看看你的城市,我就能说出这个城市的居民在文化上追求的是什么。”可见城市的公共空间设计,除了商业效益外还有重要的社会效益。

康蓝作为一家装饰设计公司,除了保证完成客户的高标准外,像Perkins+Will设计出Bay Area Metro Center,康蓝也在不断地向国际著名设计品牌看齐,本着企业责任心,更有一份对社会和行业良好发展的责任与担当。

以自身之力,促行业前行,康蓝人,不断奋斗!

标签:办公楼设计建筑设计

美国Electronic Arts公司蒙特利尔办公...Soesthetic Group 设计案例:你绝对没...